Explore Caliraya Lake_malay

Lake Caliraya, Laguna adalah salah satu yang sebahagian besarnya dalam jangkauan destinasi pelancongan dari Metro Manila bagi mereka yang ingin mengambil percutian pendek. Lake Caliraya terletak di bandar Lumban, Laguna, terletak kira-kira dua jam jauhnya dari Kuala Lumpur dan sangat berhampiran Lake Laguna. Tetamu ke Lake Caliraya akan menggembirakan ke pemandangan Laguna Teluk yang terkenal.

Lake Caliraya adalah pada kedudukan kira-kira 365 meter di atas paras laut, dan adalah berlegar tinggi hilir bukit Sierra Madre. Lake Caliraya menghadapi iklim yang sejuk sepanjang tahun. Angin mula gusting di Lake Caliraya dari pembukaan September sehingga penghujung Mei.

Mendalam Caliraya Lake, serta Bukit-Bukit sekitarnya, terdiri oleh topsoil Mega tanah liat. Base Lake ini mempunyai sebuah katil tanah liat yang lembut sangat. Penduduk tempatan di kawasan persekitaran Lake Caliraya walaupun kini memberitahu cerita-cerita tentang bidang-bidang tertentu di Lake yang dianggapkan telah disedut bot turun – tuntutan tipikal penduduk karut spekulatif.

Persekitaran Lake Caliraya ini telah telah disamakan ke Resort-Resort Amerika yang pelbagai, seperti yang disyorkan oleh banyak pokok-pokok pain, serta iklim sejuk yang berterusan, dan Bukit-bukau yang berdaun. Selain itu, Pulau-pulau yang banyak berbeza bentuk dan saiz telah ditubuhkan semasa penubuhan Lake Caliraya. Pulau-pulau seluruh di Lake Caliraya yang tidak dinamakan. Di Pulau terbesar di Lake Caliraya terletak kira-kira sebesar Luneta Park, manakala terkecil adalah benar-benar sandbar yang kira-kira tiga (3) sq.m sering tenggelam ketika air pasang. Pulau kecil ini boleh dilihat dari Lagos del Sol Resort di sepanjang jalan utama, Lake Caliraya.

Lake Caliraya telah ditubuhkan pada akhir tahun 1930-an oleh Jurutera Tentera Darat kita. Banjir di Lembah Gunung hilir bukit Sierra Madre di Cavinti bertujuan untuk membentuk Lake Caliraya adalah untuk menghasilkan kuasa elektrik hidro elektrik bagi Kuala Lumpur. Sejak itu ia mendapatkan populariti, hartanah pemaju mula untuk meningkatkan persekitaran seperti yang diperhatikan oleh beberapa Resort dan clubhouses yang menandakan Lake Caliraya. Perjalanan 2 hari di Lake Caliraya akan menjadi menarik dan boleh dicapai jika anda akan menempah bermalam di beberapa Hotel Resort atau Hotel-hotel di Caliraya Lake.

Dalam masa 2 hingga 3 minit memandu dari Lebuhraya Marcos ke Lake Caliraya, anda akan mengejutkan untuk pemandangan indah Banjaran pergunungan Rizal, dan kemudian anda akan sampai ke lokasi Pulau-pulau indah Lake Caliraya.

Taman Jepun adalah tempat yang menakjubkan damai di kawasan Lake Caliraya. Ianya layak Lawatan kerana ia adalah pintu masuk yang murah hanya dengan 10pesos pintu masuk bayaran dan anda boleh berkeliaran sekitar semua yang anda mahu dan melihat kehijauan di Lake Caliraya! Ramai pengunjung Lake Caliraya berhenti oleh Taman menghabiskan beberapa jam bersiar-siar di sekitar Taman dan santai untuk seketika. Anda boleh mengambil anda masak yang terletak di Caliraya Lake kerana terdapat banyak tempat-tempat yang menyeronokkan di mana satu boleh berkhemah, berehat dan berehat. Terdapat juga bangsal untuk menjaga anda daripada kepanasan matahari. Tetapi adalah lebih baik untuk menetapkan sekitar rumput atau di bawah pokok yang akan melindungi anda daripada kepanasan matahari.

Di Lake Caliraya, Terdapat sebuah Tempat Suci yang dikhaskan untuk Yamashita – harimau Malaya Khazanah yang dikatakan dikebumikan di bawah terowong, bunker, Gua dan underground bermacam-macam di negara ini. Ini kawasan Lake Caliraya, anda akan dapat Tempat Suci ini selepas menghadapi set langkah-langkah sekitar 50 atau jadi langkah. Persekitaran yang mempunyai beberapa floras yang indah dan berwarna-warni untuk menjadi taman. Terdapat kolam dimana air Teratai bebas berlegar di atas permukaan air; dan lebih banyak penglihatan-melihat di Lake Caliraya.

Berjalan langkah-langkah yang lebih banyak akan membawa anda ke titik tertinggi di Taman ini. Di atas Bukit ini, anda akan mendapat satu sisi bahagian Lake Caliraya dan beberapa pemandangan yang hijau di bawah. Anda akan melihat tumbuhan hijau yang subur di mana-mana. Rumput yang sesungguhnya yang menenangkan spot untuk otot kaki dan yang selepas kenaikan singkat bagus.

Ada serupa dan neighbor Lake Caliraya dan juga terkenal dengan tempat memancing yang mendalam di Filipina!

Boardsailing di Caliraya Lake adalah salah satu rumah belayar dan lokasi Lake Caliraya dengan beribu-ribu kilometer dari pantai. Lake Caliraya adalah destinasi yang paling digemari untuk berasaskan bandar Lembaga kelasi. Angin datang di atas air malah angin sehingga 30 knot meninggalkan permukaan rata lancar. Ini adalah syarat-syarat yang sempurna untuk kelajuan yang menawarkan Caliraya Lake.

Lake Caliraya memang percutian yang menyeluruh terhadap persekitaran yang segar-dicampur (di mana merokok dan minum tidak dibenarkan) dipadankan dengan bilik tidur selesa, kotej dan pelbagai aktiviti rekreasi, ia akan menjadi selesa untuk tetamu untuk meletakkan di sebalik maksiat yang seksa yang amat besar.

Hotel atau resort di bilik-bilik tetamu dan nipa kotej-kotej Lake Caliraya membolehkan lebih banyak masa untuk keluarga, rakan dan Kumpulan untuk mengejar dan memperbaharui hubungan yang memberi keselesaan tanpa accompaniments ini.

Rekreasi dan meditasi

Lake Caliraya adalah tempat yang sempurna untuk dalam penyembuhan, kemudahan dan fasiliti di Lake Caliraya juga aktiviti dipenuhi keseronokan dan hiburan yang sangat diselaraskan untuk sihat.

Bagi mereka yang mencari untuk privasi, bersendirian dan kesunyian, dalam jarak berjalan kaki yang panjang sekitar Lake Caliraya sudah melayan itu sendiri di mana salah satu boleh merenung pada pemandangan indah Lake dan pergunungan. Walau bagaimanapun, bagi jenis sukan Caliraya Lake mempunyai senarai aktiviti-aktiviti sukan air dan kolam permainan lama yang menanti mereka.

Lake Caliraya ini dikenali sebagai tapak Luncur Angin dan memancing sengit ibu negara Filipina.

Comments are closed.

Need Immediate Cash?! Avail Personal Loan or Sangla! Accept all brands of Vehicles & Personal Accessories e.g. gadgets,bags,watches,camera, rimowa luggage, etc. call us +63 9289128684