About Caliraya Resort Club_malay

TENTANG CALIRAYA RESORT CLUB

Caliraya Resort Club adalah tempat percutian yang dijelaskan di atas pergunungan di sepanjang pantai Tasik Caliraya. Caliraya Resort Club mempunyai tapak yang luar biasa, ia membentangkan pemandangan keseluruhan kawasan. Caliraya Resort Club terletak di Lumban, Laguna dengan 7.6 hektar kawasan kehijauan hanya 2.5 jam Selatan Metro Manila. Caliraya Resort Club mempunyai 72 bilik hotel dengan terutama penghawa dingin, televisyen kabel dan pancuran mandian air panas dan sejuk. Caliraya Resort Club mempunyai kapasiti untuk memuatkan 800 orang untuk lawatan balik hari dan semalaman kekal.

Pada masa ini, Caliraya Resort Club dikendalikan oleh Pusat rekreasi Caliraya dan Kolobial merupakan pusat Tempahan

Tasik Caliraya ini sebenarnya terletak di tiga bandar Laguna, iaitu Cavinti, Lumban dan Kalayaan. Ia adalah penciptaan manusia mountain lake yang termasuk dengan Bar pasir dan Teluk-Teluk kecil yang kami boleh bercakap gah di seluruh dunia. Tasik Caliraya ini juga rumah beberapa Resort yang indah. Anda boleh sampai ke Tasik Caliraya dengan pengangkutan persendirian atau awam.

Caliraya tasik dan Tasik Lumot dihubungkan antara satu sama lain. Tasik Caliraya ini sebenarnya merupakan takungan besar dicipta pada lewat tahun 1930-an oleh Jurutera Amerika Syarikat untuk membekalkan air kepada loji Hidroelektrik Caliraya. Kini, tasik Caliraya menjadi destinasi pelancongan utama.

Usahawan-usahawan dengan tanggapan dicipta dua komuniti berdekatan manakala empangan dibina, yang bertujuan untuk menjadi ekologi komuniti, di mana seseorang boleh mengalami keindahan dan kekayaan alam semulajadi. Keputusan adalah Tasik buatan manusia Gunung lengkap dengan Bar pasir dan Teluk-Teluk kecil – Caliraya tasik dan Tasik Sierra.

Tasik Caliraya adalah Tasik juga mencatat untuk menangkap terkenal Largemouth Black Bass di mana Filipina pemancing boleh cuba lakukan salah satu yang terbaik permainan ikan air tawar di Amerika Syarikat. Tasik Caliraya sejarah berkata bahawa Amerika ditanam Tasik dengan laluan beli diimport dari Amerika Syarikat Largemouth Black Bass. Dan sekarang ini terus membiak dan menyediakan permainan nelayan dengan keseronokan hujung minggu yang tenang. Kita fikir bahawa Tasik Caliraya adalah satu-satunya tempat di seluruh negara untuk melakukan gamefish ini. Tasik Caliraya ini benar-benar sesuai untuk permainan Memancing kerana agak besar permainan ikan berenang di sini.

Perairan Tasik Caliraya yang tenang dan mengira kira-kira 51 meter pada yang terdalam. Tasik roves ke atas dan meliputi Bukit-bukau yang sebahagiannya tenggelam yang membentuk Pulau-pulau. Pantai adalah daripada tanah liat merah yang muggy dalam bidang-bidang yang dipilih dan pebbled dalam bidang-bidang lain. Salah satu resort di Tasik Caliraya berehat di atas bukit-bukau yang rendah menghadap ke tasik dan grasps pemandangan menakjubkan Tasik dan tiga (3) hebat pergunungan iaitu Cristobal, Banahaw dan Makiling sebagai tambahan kepada bahagian ekor Laguna de Bay.

Perairan sejuk Caliraya tasik dan angin gunung yang menenangkan itu s kering dari Banahaw gunung yang jauh dan banjaran gunung Sierra Madre, menjadikan Tasik Caliraya tempat yang sempurna untuk sukan air seperti meluncur Angin, bot, berkayak dan luncur air. Perjalanan bot seluruh Tasik ini juga boleh diakses yang akan mengambil masa kira-kira empat (4) jam.

Caliraya adalah tempat di mana anda boleh berehat mewah – ski air dengan menaiki bot yang mengambil atau angin belayar dan memancing. Atau, anda boleh hanya meneroka persekitaran hutan dan menikmati matahari dan angin hanya menikmati angin sejuk. Tempat yang ideal untuk melencong dari s kekangan daripada jumble korporat dan lari daripada anda sendiri peribadi, elegan dan tenang peribadi tropika oasis, atau tempat percutian dengan kawan-kawan, rakan dan keluarga anda.

Datang dan melawat tempat yang cemerlang Club Resort Caliraya anda mempunyai pengalaman yang indah dan tidak dapat dilupakan!

Tasik Caliraya adalah sebuah over-whelming, sebuah tasik yang indah dan cantik penciptaan manusia pernah bekerja sebagai lembangan air yang banyak dekad yang lalu.

Sukan laut

Caliraya Resort Club menawarkan Luncur Angin, anda akan melihat orang-orang yang melakukan aktiviti ini sebaik anda melawat ke tempat ini. Terdapat juga sesetengah orang yang juga dibawa sendiri jet ski dan bot laju, manakala ada yang berkayak dan Kanu. Jika anda tidak mempunyai mana-mana daripada perkara-perkara berharga ini, Club Resort Caliraya bersama-sama dengan lain-lain Caliraya Lake Resort boleh memberikan anda di mana anda boleh menyewa bot, berkayak, jet ski dan gear lain.

Perkhemahan

Caliraya Resort Club menawarkan tapak perkhemahan dengan pelbagai jenis khemah-khemah yang indah di mana anda boleh tinggal. Ini adalah tempat yang sesuai untuk pencinta alam, vacationists dan orang-orang yang benar-benar ingin menjalankan sibuk dan segera-hidup metropolis.

Memancing

Caliraya Resort Club adalah tempat yang tertentu untuk orang-orang yang suka memancing dan sememangnya untuk anda. Caliraya Lake mempunyai tapaknya Memancing bagi mereka yang mahu aktiviti Memancing, mereka masak dan makan ikan segar yang baru ditangkap dengan cara yang anda mahu.

Kemudahan-kemudahan

Tidak pernah ada masa membosankan di Caliraya Resort Club. Terdapat pelbagai aktiviti dipenuhi keseronokan menanti tetamu di Resort Caliraya, Kelab. Dengan Mahkamah yang luas, medan berhutan, hijau, Tasik buatan manusia serta banyak kemudahan dan kemudahan, Kelab Caliraya Resort adalah tempat yang jauh dari orang ramai.

Comments are closed.

Need Immediate Cash?! Avail Personal Loan or Sangla! Accept all brands of Vehicles & Personal Accessories e.g. gadgets,bags,watches,camera, rimowa luggage, etc. call us +63 9289128684